Tportal je već ranije pisao o vaučerima i interesu građana. Do sada je obrazovanje započelo za 2576 korisnika, pa s obzirom na broj odobrenih zahtjeva (5821) predviđamo da će planirana kvota biti ispunjena, odgovorili su Hini iz Zavoda.

Vaučere za stjecanje dodatnih znanja i vještina od 1. travnja mogu zatražiti zaposlene i nezaposlene osobe, a da bi ga dobila, osoba mora imati 15 godina života i završeno najmanje osnovno obrazovanje.

Programi obrazovanja za dodatna znanja i vještine se razlikuju, pa su različiti i iznosi koje korisnici za njih dobivaju. Ipak, u Zavodu su izračunali kako prosječan vaučer iznosi 8307 kuna.

Najmanji iznos vaučera dodjeljuje se za program Primjena aplikacijskog softvera u knjigovodstvu (1131 kuna), a najveći za program Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara, čak 18.769 kuna, kažu u Zavodu.

Pet je programa koji građane najviše zanimaju i za koje je odobreno najviše vaučera. To su Python developer (634 zahtjeva), Internetski marketing i brendiranje (633), Front-End developer (523), Knjigovođa (484) te Asistent za upravljanje projektima (415 zahtjeva).

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay