Puno se ulagalo i u povećanje kategorije hotela u Ateni te popularne turističke destinacije i resorte

Grčka ne namjerava propustiti još jednu turističku sezonu pa tako, prema pisanju grčkih medija, priprema veliki come-back ne bi li se odmaknula od prošlogodišnjih rezultata koji su na kraju završili na 47 posto internacionalnih dolazaka i 59 posto iznosa turističkih računa u odnosu na 2019. godinu.

Ministar turizma Vassilis Kikilias tako je iskovao te ovaj tjedan predstavio plan za oporavak turizma koji će se većinom bazirati na jačanju avioveza i broja aviosjedala te snažnijim dogovorom s touroperaterima.

Između ostaloga, za dolaske iz Francuske prema Grčkoj ove će godine biti osigurano čak tri milijuna aviosjedala, a posebno se računa na jačanje veza sa Sjedinjenim Američki Državama. Između Atene i SAD-a tako će tijekom sezone, sve do rujna, biti uspostavljeno devet direktnih aviolinija kojima će prema Grčkoj na tjednoj bazi moći putovati tri tisuće posjetitelja, a ove će se godine obnoviti i veze između Grčke i Australije kojom bi na odmor u domovinu trebala moći dolaziti grčka emigracija.

Također, u planu je četiri direktnih linija na relaciji Kanada – Grčka koje bi se u vrhuncu sezone, dakle u periodu od lipnja do kraja kolovoza trebale poduplati.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr