DIREKTOR HUB-a Zdenko Adrović izrazio je danas nadu da će rješenje pitanja prešutnih minusa koje će vlada i HNB ponuditi biti razumno, dok je guverner HNB-a Boris Vujčić istaknuo da potrošačima nova regulacija u financijskom pogledu neće ništa bitno promijeniti.

Podsjetio je i da u HNB-u smatraju da bi visinu minusa trebalo ograničiti na tri plaće, što i jest standard u bankarskoj industriji, no anketa iz 2020. je ipak pokazala da ima i nekih banaka čijim klijentima je odobren minus u visini pet-šest plaća. “To smatramo da nije dobro”, rekao je Vujčić.

Tako za one koji imaju minuse veće od visine tri plaće u HNB-u smatraju da bi im trebalo omogućiti i povećanje vremena u kojem bi taj minus mogli otplatiti.

Direktor Hrvatske udruge banaka (HUB) Zdenko Adrović rekao je da između Ministarstva financija i HNB-a još traju razgovori i dogovori o novoj regulaciji kada su u pitanju prešutni minusi te da treba pričekati i vidjeti krajnje rješenje. “No mislimo da neće doći do nikakve revolucije i nadamo se da će i rješenje koje će se ponuditi biti vrlo razumno”, izjavio je Adrović.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay