Ovo je greenfield projekt. Danas na toj lokaciji nema ničega osim onoga što lokalno stanovništvo zove kamenom i dračom, kaže ulagač.

Do 2024. godine planiran je dovršetak projekta Prim Bay Resort teškog ukupno oko 120 milijuna eura, projekta kroz koji se namjerava u potpunosti transformirati ponudu u Primoštenu, destinaciji koja zbog nedostatka kvalitetne hotelske ponude godinama stagnira u turističkom razvoju.

Kako Poslovni dnevnik ekskluzivno doznaje od investitora Christopha Trauniga, uglednog austrijskog financijaša koji je Hrvatskoj već poznat kroz niz ulaganja u turizmu i logistici, resortom će upravljati svjetski hotelski lanac.

Radi se o greenfield projektu obuhvata oko 140.000 kvadrata na kojima će se razvijati tri segmenta. Oko 45,000 kvadrata bruto površine odlazi na 250 hotelskih soba, 112 apartmana s pogledom na more te 29 luksuznih dalmatinskih vila.

Dodatni sadržaji uključuju beach barove, restorane, bazene i wellness zonu te prostore za sportske aktivnosti i zabavu. Unutar resorta planira se i gradnja malog etno sela, što je dio takozvanog “edutainment” koncepta resorta – kroz spoj zabavnih i obrazovnih sadržaja nastojat će posjetitelje dodatno zainteresirati za destinaciju i potaknuti ih na istraživanje Primoštena i okolice. Dio jedinica bit će u prodaji na tržištu, a Traunig pojašnjava kakav je koncept.