Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Razvojna banka Vijeća Europe (CEB) potpisali su u četvrtak Okvirni ugovor o kreditu u iznosu 100 milijuna eura, od čega je financiranju projekata malih i srednjih poduzetnika namijenjeno 70, a javnog sektora 30 milijuna eura.

Tim sredstvima financirat će se prihvatljivi investicijskih projekti mikro, malih i srednjih poduzeća te lokalne i regionalne samouprave i/ili drugih subjekata javnog sektora s ciljem otvaranja i očuvanja održivih radnih mjesta i unapređenja životnih uvjeta u gradskim i ruralnim područjima.

Ugovor su potpisali predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko i član Uprave Hrvoje Čuvalo, a u ime CEB-a guverner Rolf Wenzel.

“Nova sredstva omogućuju nastavak provedbe povoljnog kreditiranja. Ulaganja malih i srednjih poduzetnika te isto tako i javnog sektora generatori su rasta i novog zapošljavanja. Zahvaljujem na povjerenju koje nam je CEB ukazao te današnjim potpisivanjem još jedanput potvrdio HBOR kao kvalitetnog i pouzdanog partnera”, rekla je Tamara Perko.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu