Microsoft je objavio svoj najnoviji Work Trend Index izvještaj koji stavlja naglasak na rastuće trendove kao što su paranoja produktivnosti, smisao ureda jer 73 posto zaposlenika treba bolji razlog od očekivanja tvrtke za dolazak u ured) te važnost stjecanja vještina (55 posto zaposlenih smatra kako je promjena tvrtke najbolji način za stjecanje novih vještina). Podaci jasno pokazuju kako je hibridni rad stvorio sve veću nepovezanost između zaposlenika i lidera – ne slažu se oko toga što čini produktivnost, kako istovremeno postići samostalnost i odgovornost te oko prednosti fleksibilnosti i uloge ureda. Kako bi se premostio ovaj jaz, potreban je novi pristup koji prepoznaje da posao više nije samo mjesto, već iskustvo koje nadilazi vrijeme i mjesto pa zaposlenici mogu biti angažirani i povezani bez obzira na to gdje rade.

„Uspješni zaposlenici pružit će konkurentsku prednost organizacijama u današnjem dinamičnom ekonomskom okruženju,“ rekla je Tatjana Skoko, savjetnica za proizvođačku industriju u srednjoj i istočnoj Europi i predstavnica Microsofta Hrvatska.

„Najavljujemo inovacije naše platforme za iskustvo zaposlenika Microsoft Viva, koje će pomoći liderima da okončaju paranoju produktivnosti, nanovo izgrade društveni kapital te ponovo regrutiraju i daju energiju svojim zaposlenicima“, ističe Skoko.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay