U Hrvatskoj uskrsni praznici obično označuju početak intenzivnijeg dolaska gostiju. No zbog pandemije, ni ove godine, druge zaredom, neće biti tako. Malo više rezervacija imaju uglavnom hoteli, a većinu turističkih djelatnika čeka još jedna neizvjesna sezona.

Scene iz travnja 2019. godine za turističke djelatnike sada su samo san unatoč tomu što je ove godine na zadarskom području više turista nego lani, kada smo bili u potpunom „lockdownu”. Najviše je domaćih turista. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije loša su i očekivanja za Uskrs.

“Strah nas je i za ono što imamo rezervirano da će biti otkazano. Ulazi u Hrvatsku su pojednostavljeni s ovim brzim testovima ali nažalost povratci u zemlje okruženja su komplicirani”, kazao je Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Očekuju se uglavnom domaći gosti. Frane Skoblar iz Turisthotela smatra da su hosteli u pandemijskoj krizi izvukli “najdeblji kraj”, zbog svoje vezanosti na zračni promet.

Deblji kraj izvukli su i privatni iznajmljivači koji gotovo da i nemaju rezervacija. S druge strane hoteli i veliki resorti tvrde da su rezervacijama za praznike zadovoljni.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay