• Brojne kompanije najavljuju da će završena edukacija biti prednost pri zapošljavanju
  • Studenti za završenu edukaciju dobivaju 2 ECTS boda

Zagreb, 4. prosinca 2020. – U samo 10 dana od predstavljanja besplatnu online edukaciju “Elements of AI” upisalo je više od 10 tisuća polaznika iz cijele Hrvatske. Svi oni odlučili su naučiti više o osnovama umjetne inteligencije i njenoj primjeni, a više od 150 najbržih već je i završilo edukaciju i dobilo AI certfikat.

Svjetski mediji i stručnjaci svrstali su “Elements of AI” ispred sličnih edukacija prestižnih svjetskih sveučilišta kao što su Harvard, Stanford i MIT. Za završavanje tečaja nije potrebno nikakvo predznanje o umjetnoj inteligenciji, potpuno je besplatan, a Hrvati su prvi u regiji kojima je Elements of AI na raspolaganju. Nositelj projekta je udruga CroAI, a svoju su podršku dale brojne domaće kompanije, kao i Mate Rimac, Damir Sabol, Hajdi Ćenan, Mislav Malenica i brojni tech i gospodarski lideri.

Uz HT i Zabu, Infobip pozvao zaposlenike i građane na uključenje i završetak tečaja

Nedugo nakon predstavljanja, projekt su prepoznale i brojne hrvatske kompanije, koje motiviraju svoje zaposlenike da završe edukaciju. Kompanije predvode Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka, a projektu se pridružio i Infobip, jedan od članova CroAI udruge. Vodnjanska IT tvrtka ponudila je edukaciju zaposlenicima koji nisu direktno uključeni u AI projekte, a pozvala je i sve građane na uključenje i završetak tečaja.

Tečaj je namijenjen svima, sve što je potrebno su malo vremena i dobra volja. Za više detalja i prijavu na tečaj Elements of AI posjetite službenu web stranicu – www.elementsofai.com/hr.

Cijeli članak možete pročitati na: pcchip.hr

Foto: Pixabay