ZAGREB, 23. siječnja 2017. (Hina) –  Hrvatska tvrtka za mjerenje posjećenosti domaćih web-stranica i prikupljanja velike količine podataka DotMetrics našla se među 13 novih poduzeća za financijske tehnologije iz regije kojima će konzultantska kompanija PwC pomoći u ubrzanju poslovanja kroz svoj program Startup Collider.

Startup Collider je PwC-ova inicijativa za osnaživanje i promicanje novih poduzeća u srednjoj i istočnoj Europi, a u prvoj skupini sudionika usredotočena je na nova poduzeća s rješenjima za sektor financijskih usluga. Odabranim startupovima PwC nudi dijeljeni prostor za rad, smještaj tijekom programa za ubrzanje poslovanja, visokokvalificirane mentore i prečac do tržišta, izvijestili su u ponedjeljak iz te kompanije.

Taj je program pokrenut u rujnu 2016. godine, a iz PwC-a navode kako su se u prvoj generaciji tvrtki čije će poslovanje poduprijeti odlučili za financijske tehnologije, jer taj sektor obuhvaća nova poduzeća za tehnologije i nove tržišne sudionike koji nude inovacije u proizvodima i uslugama koje danas nudi sektor tradicionalnih financijskih usluga.

Pozivaju se pritom na svoje istraživanje “Blurred lines: How FinTech is shaping Financial Services”, prema kojem su se sredstva za nova poduzeća za financijske tehnologije udvostručila 2015. godine i dosegla 12,2 milijarde dolara te će ta poduzeća ugroziti više od 20 posto poduzeća za financijske usluge do 2020. godine.

Prva generacija Startup Collidera usredotočena je na nova poduzeća s rješenjima koja se mogu primijeniti u sektoru financijskih usluga. Ovisno o zrelosti, nova poduzeća sudjeluju u jedan od dva smjera programa. Prvi smjer zove se Bootcamp i u njemu sudjeluje osam poduzeća s dokazano minimalno održivim proizvodom, koji će dobiti priliku sudjelovati u intenzivnoj tromjesečnoj intenzivnoj obuci za nadogradnju vještina. Drugi smjer zove se Fast Track i u njemu sudjeluje pet novih poduzeća s većim inicijalnim interesom tržišta i višom razinom zrelosti, koja mogu proširiti svoju mrežu zahvaljujući pomoći PwC-a, kao globalne kompanije.

Za Bootcamp dio programa tako su odabrane tvrtke Xchanger, Autenti, Jumbster, finAPI i Cognitum iz Poljske, Claims Control iz Litve, mađarski Blueopes i ruski Talk Bank. Za Fast Track, pak, odabrane su tvrtke Transparent Data, Coinfirm, Noa Tech i Cyber Productivity iz Poljske te hrvatski Dotmetrics.

DotMetrics je poduzeće za mjerenje posjećenosti domaćih web-stranica i prikupljanja velike količine podataka. Kroz njegovo sučelje agencije, oglašivači i izdavači mogu generirati izvještaje u stvarnom vremenu koji sadrže cjelokupan skup podataka o prometu web-stranice (demografske i psihografske podatke) i načine na koji se korisnici služe web-stranicama. DotMetrics je na površini platforma za upravljanje podacima koja se može upotrijebiti za postavljanje ciljanih oglasa na temelju interesa određenog korisnika. No, ispod površine DotMetrics je i partner za prijenos izvanmrežnih podataka u mrežno okruženje u marketinške svrhe, a pogodan je za poduzeća sa sustavima za upravljanje odnosima s klijentima s velikim brojem krajnjih korisnika, navode iz PwC-a.

 

(Hina)