ZAGREB, 31. ožujka 2017. (Hina) – Ulaskom u Europsku uniju (EU), domaći prijevoznici dobili su snažne takmace na europskom tržištu prijevozničkih usluga što iziskuje brojne kvalitativne prilagodbe i unaprjeđenja, istaknula je u petak državna tajnica za promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac na 9. Susretu prijevoznika Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Stoga je, kako je kazala, Ministarstvo stavilo u proceduru izmjenu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu kako bi učvrstilo zakonsku regulativu i otklonilo mogućnost nelegalnog obavljanja prijevoza putnika temeljem novih tehnologija te time na legislativnoj razini dodatno unaprijedilo, ali i olakšalo poslovanje hrvatskih prijevoznika.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec ponovio je kako su zajednički problemi svih obrtnika rad na crno, nedostatak odgovarajućih kadrova i odgovornost obrtnika u poslovanju svom svojom imovinom.

Govoreći o Uberu, Ranogajec je iznio usporedbu i istaknuo da hrvatski obrtnici kada rade u inozemstvu tada posluju po pravilima, zakonima te države, a kada Uber dođe u Hrvatsku, ne poštuje naše zakone. Nemamo ništa protiv konkurencije, ali svatko mora poslovati po zakonu, zaključio je.

Predsjednik Ceha prijevoznika HOK-a Emilijo Bajlo naveo je kako je trenutačno obrtnika – prijevoznika članova HOK-a, koji se bave nekim od vidova prijevozništva oko 7.400.

Ono što zabrinjava, kaže, je veće smanjenje obrta koji se bave prijevozom robe, u zadnje tri godine za gotovo 600 obrta.

Veliki broj hrvatskih prijevoznika, naveo je Bajlo, trenutačno posluje s negativnom ili minimalnom profitabilnošću.

Također, zabrinjava i sve veći ukupni udio stranih prijevoznika u prijevozu roba cestom koji, prema nekim procjenama, sudjeluju i u izvozu i u uvozu s oko 40 posto ukupnog prijevoza.

Bajlo je naglasio brojne probleme prijevozničkog sektora, među kojima su prijevoz za vlastite potrebe, koji je sada preslobodno definiran, što dovodi do apsurdne situacije da je, po nekim pokazateljima, veća količina tereta u Hrvatskoj prevezena tim oblikom prijevoza nego javnim cestovnim prijevozom.

Naveo je i da Ministarstvo financija još uvijek nije uvelo mogućnost povrata dijela trošarina koje su sadržane u cijeni goriva.

Prijevoznici su, među ostalim, nezadovoljni i na Vladi prihvaćenim poslovnim i financijskim restrukturiranjem cestovnog sektora, kojim je predložen je porast cijena cestarine za pet posto na razini cijele godine, a omogućeno i sezonsko poskupljenje koje bi ove godine trebalo iznositi 10 posto u vrijeme ljetne sezone.

Susret prijevoznika završen je usvajanjem zaključaka među kojima su zahtjev da se riješi raspodjela odgovornosti kod pretovara vozila između prijevoznika i utovaritelja tereta, povrat dijela trošarine na dizel gorivo subjektima u javnom prijevozu tereta i putnika cestom, a prijevoznici traže i da se prijevoz za vlastite potrebe zakonski regulira na način da se može obavljati samo vozilima do 7.5 tona najveće dopuštene mase u krugu do 100 km.

Ceh prijevoznika traži da se RTV pristojba plaća po paušalnom iznosu za sva vozila na godišnjoj razini, da se strani prijevoznici koji prometuju kroz Hrvatsku moraju registrirati i plaćati PDV za prijevoz obavljen na području Hrvatske te traže sustavne i češće kontrole stranih prijevoznika prilikom ulaska u Hrvatsku i na cestama Hrvatske.

Prijevoznici također smatraju da se zakon o prijevozu u cestovnom prometu ne smije mijenjati nauštrb postojećih taksi prijevoznika, a kako bi se ‘legalizirao’ rad onih subjekata koji taj prijevoz obavljaju bez licencije i dozvole i temeljem Uber aplikacije.

 

(Hina)