Hrvatski startup Memgraph danas je na svom Memgraph October 2021 događaju predstavio novi Memgraph 2.0, dostupan svima pod BSL licencom te objavio investiciju u iznosu od 9,34 milijuna USD (Seed round) predvođenu Microsoft investicijskim fondom M12 te Heavybit Industries, In-Q-Tel, Counterview Capital, ID4 Ventures i Mundi Ventures.

Snažne analitičke mogućnosti koje donose tokovi podataka i grafova, do danas, bile su rezervirane samo za skupinu “Big tech” kompanija, a od danas s Memgraphom i za sve ostale. Poput vodeće grupe tehnoloških kompanija nazvane FAANG – Facebook, Amazon, Apple, Netflix i Google za koju je ova tehnologija od strateške važnosti.

“Novi Memgraph 2.0 omogućuje programerima, inženjerima, podatkovnim stručnjacima, velikim kompanijama i entuzijastima da programiraju svoje aplikacije temeljene na tokovima podataka i grafova u samo nekoliko minuta.” te nastavio “Memgraph 2.0 donosi programerima i razvojnim inženjerima snažnu platformu za izradu aplikacija temeljenih na grafovima i tokovima podataka“, ističe , Dominik Tomičević (CEO) i suosnivač Memgrapha.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info