Rezultati pokazuju da je Hrvatska sve privlačnija gostima i izvan ljetnih mjeseci te da postaje cjelogodišnja destinacija, rekao je ministar Gari Cappelli.

Hrvatsku je u deset mjeseci ove godine posjetilo gotovo 18 milijuna turista, koji su ostvarili 100,3 milijuna noćenja, što su porasti od 13 i 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a iste poraste ostvarilo je u listopadu 878 tisuća turista sa 3,1 milijunom noćenja, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Komentirajući da su listopadski i desetomjesečni turistički rezultati odlični te da potvrđuju najave da će ovo biti povijesna godina za hrvatski turizam, ministar turizma Gari Cappelli ističe da veseli rast prometa u listopadu, kao i u cijeloj pred i posezoni ove godine.

»Rezultati pokazuju da je Hrvatska sve privlačnija gostima i izvan ljetnih mjeseci te da postaje cjelogodišnja destinacija. Siguran sam da ćemo daljnjim aktivnostima usmjerenim na jačanje selektivnih oblika turizma i pozicioniranjem Hrvatske kao avio destinacije već iduće godine ostvariti još konkretniji rast u pred i posezoni te tako hrvatski turizam učiniti još konkurentnijim«, poručio je Cappelli.

Važnost dobre pripreme za iduću godinu istaknuo je pak direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić ocjenjujući rezultate za deset mjeseci ove godine u hrvatskom turizmu »impresivnim«.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr