Kako pojašnjavaju iz HUB-a, otvaranjem poveznice na takvim oglasima od korisnika se traži unos osobnih podataka za registraciju, a nakon odabira plaćanja otvara se stranica s početnim slovima “http” umjesto “https”.

Hrvatska udruga banaka (HUB) u četvrtak je upozorila građane da provjere vjerodostojnost oglasa koji pozivaju na iznimno povoljnu internetsku kupnju, a pritom ih izlažu neovlaštenom uzimanju osobnih podataka.

“Zbog porasta prijevara i znatno većeg broja lažnih web oglasa uoči ovogodišnjeg svjetskog shopping vikenda ‘Black Friday’, Hrvatska udruga banaka i njezine članice – izdavatelji kartica još jednom upozoravaju svoje korisnike da provjere vjerodostojnost oglasa koji privlače na iznimno povoljnu on line kupnju, ali ih pritom izlažu zloupotrebi i neovlaštenom uzimanju osobnih podataka”, stoji u priopćenju HUB-a.

Naime, kako navode, na društvenim mrežama pojavljuju se oglasi koji zlonamjerno upućuju potencijalne kupce na navodno povoljnu kupnju različite brendirane robe, pri čemu na kupnju pozivaju natpisima “Hot sale”, “80% OFF”, “Discount Sale” i slično.

Cijeli članak možete pročitati na: dnevno.hr