Robotika napreduje iz godine u godinu i to je potpuno normalan proces, ali humanoidne robote nećemo vidjeti još barem deset godina. Tako tvrde u startupu Figure koji radi na prototipu robota ljudske konstitucije.

Iza Figure stoji Brett Adcock, poduzetnik specijaliziran za tech industriju. I, vrijedi spomenuti, osoba s podosta iskustva jer je u prošlosti financirao Archer Aviation, kompaniju koja izrađuje “leteće taksije”, kao i Vettery, kompaniju koja služi kao platforma za zapošljavanje. Nju su on i partner prodali za stotinu milijuna američkih dolara.

Ali, ovo je jedna potpuno drugačija priča, u koju je uključen od samog početka i smatra je svojom vizijom. Zato je okupio uistinu vješte ljude oko sebe, njih 40 među kojima su vodeći stručnjaci za robotiku s iskustvom rada u Boston Dynamics i Tesli.

“Izradili smo prototip robota koji izgleda kao humanoid, a računam da će do svibnja prohodati. Zove se Figure 01, visok je 168 centimetara i ima 59 kilograma. Radi u potpunosti na struju i bez punjenja je aktivan oko pet sati, a namijenjen je za fizički rad u skladištu. Za nekoliko godina bismo mogli krenuti na komercijalno tržište”, izjavio je Adcock.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay