Za iznošenje šute s tavana na “gradilišno odlagalište”, odnosno ispred haustora, traži se 1800 kuna, to jest 360 po kubnom metru. Utovar i odvoz te iste šute stoje 3720 kuna, a nabava, dostava i postavljanje letava i crijepa 7260. Ne može doći k sebi predstavnica suvlasnika zgrade u Gundulićevoj ulici Maria Vuksanić dok nam stavku po stavku čita troškovnik sanacije četiriju dimnjaka koji je dobila od građevinske tvrtke. Dakle, samo sanacije, bez ugradnje kondenzacijskih bojlera koji bi stajali 15.000 kuna po stanu. A kod konačnog salda, koji je koju stotinu manje od 60.000 kuna, postaje ljutita.

A tu je još i projektiranje – Ovdje govorimo samo o radovima. Dobila sam od druge tvrtke i ponudu za projektiranje, i to na 24.000 kuna s PDV-om. Što je sumanuto, s obzirom na to da je ranije za projekt fasade na cijeloj zgradi troškovnik bio 16.000 kuna – objašnjava ova stanovnica Gundulićeve. Dobro je, ističe, informirana o kretanju cijena jer kao posrednik za nekretnine stanove u centru Zagreba prodaje već 15 godina pa poznaje njihovu statiku i infrastrukturu. – A ovo nije ništa drugo nego pokušaj deranja – ogorčena je Maria Vuksanić.

Njezina susjeda Vihora Manasijević provodi nas tavanom i pokazuje štetu od potresa. Dijela krova nema pa je preko rupe stavljena plastična folija, a dva zabatna zida trebat će rušiti i sagraditi nove. Očekuju da će ih sanacija stajati oko 120.000 kuna, odnosno oko 400 kn po kvadratu. Plus, dakako, projektiranje.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay