Tehnički predsjednik Vlade Tihomir Orešković objavio je u srijedu na konferenciji za novinare kako će američki IT gigant IBM u Zagrebu otvoriti svoj centar iz kojeg će 24 sata dnevno 365 dana u godini pružati tehničku podršku svojim korisnicima na globalnoj razini, što pokazuje da Hrvatska može konkurirati u svijetu.

Prilikom predstavljanja investicije javnosti se prvo obratio premijer Orešković:

“Ovo je rezultat višemjesečnog tihog rada. Svi su znali koliko ovo znači za Hrvatsku. Danas ćemo čuti što IBM donosi u Hrvatsku.

Čast mi je i zadovoljstvo najaviti otvaranje IBM-ovog centra koji će raditi 24 sata 365 dana u godini. Imat će najnaprednije tehnologije i alate. Ova investicija je jako važna za RH i ekonomiju i šalje ključne poruke.

IBM stiže u Hrvatsku

IBM je jedna od najvećih američkih kompanija, s više od 400 tisuća zaposlenih širom svijeta, a prošle je godine ostvarila prihode od gotovo 82 milijarde dolara te bruto dobit od gotovo 18 milijardi dolara, Surađvat će s fakultetima na programima mentorstva tako da su studenti spremni raditi u IBM-ovom centru. IT je budućnost – govorimo to od prvog dana vlade, govorili smo koliko treba ojačati ovaj sektor.

Nadam se da će se mladi koji su otišli u EU danas-sutra moći vratiti i zaposliti u ovom IBM centru

Ovo je sjajna poruka jer kad jedna firma kao IBM je izabrala Hrvatsku to šalje poruku da je RH otovorena i da može konkurirati ne samo u EU nego i svijetu. Imamo odlične ljude, znanje i mogućnosti. Prije 4 mjeseca skupina IBM je bila u RH i vlada im je prezentirala poticaje. Ova globalna ekipa iz IBM je bila oduševljena”, kazao je premijer.

IZVOR: Hina