Tvrtka Ikea Hrvatska u trećoj je poslovnoj godini ostvarila 622,4 milijuna kuna prometa ili 9,6 posto više nego u drugoj poslovnoj godini, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.

Riječ je o prometu ostvarenom u protekloj poslovnoj godini koja je trajala od rujna 2016. do kraja kolovoza 2017. godine.

Iz tvrtke iznose i podatke da je tijekom prošle poslovne godine u zagrebačkoj Ikei bilo više od 1,7 milijuna posjetitelja, a više od pet milijuna ljudi posjetilo je Ikea.hr web stranicu, na koju su narudžbe najviše stizale iz Splitsko-dalmatinske, Zagrebačke, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske i Istarske županije.

– Odlični poslovni rezultati s rekordnim rastom u trećoj godini poslovanja u Hrvatskoj omogućili su daljnja ulaganja u zaposlenike, od čega je gotovo 8.000 sati uloženo u treninge i edukacije. U skladu s principima raznolikosti i uključivosti, 52,6 posto zaposlenika u robnoj kući Ikea Zagreb su žene, koje čine i 56 posto menadžmenta, ističu uz rezultate iz Ikea Hrvatska.

Tijekom prošle poslovne godine Ikea Hrvatska je u robnoj kući Zagreb zabilježila ukupno 12,2 milijuna prodanih proizvoda, od čega se 23 posto odnosi na namještaj, a 77 posto na razne dodatke za dom i drugo.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media