Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, vraća se u Zadar 18. i 19. rujna. Športski centar Višnjik ugostit će tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta koji će na sedam pozornica pratiti program koji organizatori opisuju kao najbogatiji do sada.

Konferencija će obuhvatiti i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju, ali isto tako i ostale teme suvremene softverske industrije, kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu. Startup zajednica bit će zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea gdje će se održati poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije.

Prije nego što na pozornice stupe govornici Googlea, Cisca, GitHuba, Red Hata i drugih tehnoloških predvodnika, konferenciju će otvoriti legenda gaming industrije John Romero. Zbog svog pionirskog rada na Doomu, Quakeu i Wolfensteinu, Romera se naziva i ocem first-person shooter (FPS) videoigara. Posjetitelji konferencije će imati i priliku zaigrati Doom protiv Romera, koji je do sada samo jednom izgubio u svjetski popularnoj videoigri koju je napravio.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovnipuls.com

Foto: Press