MUMBAI, 13. siječnja 2017. (Hina/Reuters) – Indijski div u segmentu podizvođačkih softverskih usluga Infosys potvrdio je u petak procjenu rasta godišnjih prihoda nakon dobrih rezultata u trećem fiskalnom tromjesečju zahvaljujući novim klijentima.

U kompaniji sa sjedištem u Bangaloru precizirali su da u fiskalnoj godini do kraja ožujka očekuju rast prihoda između 8,4 posto i 8,8 posto ukoliko se isključi utjecaj valutnih tečaja. U listopadu su ugrubo procijenili njihov rast na osam do devet posto.

Napominju da su u trećem fiskalnom tromjesečju do kraja prosinca povećali neto dobit za sedam posto, na 37,08 milijardi rupija (544 milijuna dolara). Prihodi su im porasli 8,6 posto, na 172,73 milijarde rupija.

Ističu također da su u promatranom razdoblju stekli 77 novih klijenata.

Infosys spada među najveće indijske kompanije-podizvođače u segmentu softverskih usluga a većinu prihoda ostvaruju u Europi i Sjedinjenim Državama. Osim u sektoru softverskih usluga, Infosys je prisutan i u tehnološkom i u sektoru inženjerskih usluga.

Sredinom rujna prošle godine objavili su da u sklopu širenja poslovanja u sektoru inženjerskih usluga i sporazuma s talijanskom inženjerskom kompanijom Ansaldo Energia o pružanju istraživačkih i razvojnih usluga u projektiranju termoelektrana namjeravaju uspostaviti razvojne centre u Karlovcu i u Moskvi.

Prošla je godina bila izazovna za indijske informatičke i tehnološke kompanija kao što je Infosys, s obzirom na oprezniju potrošnju glavnih klijenata u Sjedinjenim Državama i Europi, u očekivanju jasnijih naznaka promjena politike nakon američkih predsjedničkih izbora i britanske referendumske odluke o izlasku iz Europske unije.

Vodeća indijska lobistička udruga informatičkih i tehnoloških kompanija objavila je krajem prošle godine da u 2017. godini očekuju slabiji rast prihoda zbog neizvjesnog globalnog političkog okruženja. Vrijednost tog indijskog tržišta procjenjuje se inače na 150 milijardi dolara.

(Hina)