Nestašica poluvodiča paralizirala je sektor jer proizvodnja se usporila, potražnja nije zadovoljena, zacrtani ciljevi kompanija nisu ispunjeni. Uz to, inflacija stvara paniku kod potrošača, koji su potpuno “stali na loptu”. Rezultat? Masovna otpuštanja u velikim kompanijama i “zamrzavanje” novih zapošljavanja.

Meta je s metaverzumom napravila, čini se, kolosalnu pogrešku. Prihodi su se strmoglavili, investitori povukli, dioničari broj novih korisnika Facebooka prvi put u povijesti pada u odnosu na godinu ranije, zbog čega je otpušteno oko 15.000 ljudi ili njih 13 posto, novi se ne dovode, zaposlenici gledaju gdje bi pobjegli.

Nije pomoglo ni što je Apple otežao pravila privatnosti. A kad se spominje Apple, zapošljavanje je zamrznuto “zbog problema s kojima se suočava ekonomija”.

Twitter je po dolasku Elona Muska, koji se “zaletio” ponudom od 44 milijarde američkih dolara, srezao oko polovicu zaposlenih.

GameStop je pak najavio nove otkaze, Kraken kriptomjenjačnica “reže” oko 30 posto zaposlenih, DoorDash se rješava njih 1250, HP će do 2025. otpustiti između 4000 i 6000 ljudi, a zbog iznimno loših rezultata s Alexom, rezovima se okrenuo i Amazon…

Kao i Netflix koji kao da gubi nit u potpunosti s onime što želi u svom poslovanju.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay