Splitski iznajmljivači apartmana žale se da im se termini u srpnju i kolovozu ne pune očekivanim intenzitetom. Većina je podignula cijene smještaja, a cijelu turističku priču Splita u stopu prate i visoke cijene u ugostiteljskim objektima, piše Slobodna Dalmacija.

Poskupjeli su i radni sati čistačica, cijene su znatno promijenile i praonice. Usluga po usluga, sve je otišlo gore. Svi su u niskom startu i iščekivanju eura od turizma.

– Predsezona se nije bajno popunila, osim strogog centra grada, koji jako dobro radi s obzirom na mlađu strukturu gostiju koji trenutno borave u Splitu.

– Nikada srpanj i kolovoz nisu bili problem, pa neće ni sada. Ali da nam se neće malo obiti o glavu ove visoke cijene… Ne ove godine, možda dogodine, godinu poslije. To tako ide, dvije godine unaprijed. Sve što se sada dogodi gostima osjetit ćemo za godinu ili dvije. Onda oni dođu i kažu: “Nemate sadržaja i skupo je. Skup je smještaj, skup restoran… A nemate ništa.” E, tada to postaje problem – govori Marković.

S obzirom na to da Split nema nikakvih sadržaja ni događanja jer je sve opustošeno, počevši od plaža do grada, bez kvalitetnih programa, priznaje da je uistinu teško procijeniti kako će se dalje razvijati splitska turistička priča.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay