ZAGREB, 10. siječnja 2017. (Hina) – Jadranski naftovod (Janaf) i tvrtka NIS iz Srbije, u vlasništvu ruskog Gazpromnefta, potpisali su ugovor o transportu i skladištenju nafte i naftnih derivata u 2017. godini ukupne vrijednosti 250 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz Janafa.

Iz Janafa  ističu kako su u novoj poslovnoj godini već potpisali ugovore sa švicarskim Vitolom i češkim Unipetrolom što je, navodi se, nastavak intenzivnih poslovnih aktivnosti na međunarodnom tržištu.

Navedenim poslovima obuhvaćeni su skladišni kapaciteti Terminala Sisak i novi skladišni kapaciteti Terminala Omišalj, koji su također rezultat investicijskih aktivnosti Janafa tijekom zadnje dvije godine.

“Novougovoreni poslovi rezultirat će nastavkom ostvarivanja izvanrednih poslovnih rezultata koje Janaf ostvaruje zadnjih godina i jačanjem njegove poslovne pozicije i u 2017. godini”, naglašavaju u Janafu, uz zaključak kako će tvrtka ostati jedan od najznačajnijih hrvatskih poslovnih subjekata i “strateški čimbenik na energetskoj karti Europe”.

(Hina)