Nakon što su neko vrijeme veliki kineski gradovi i milijuni ljudi živjeli u potpunoj izolaciji, a većina tvornica i trgovina bile zatvorene, u posljednje vrijeme neke se stvari polako mijenjaju

Situacija se tako pokušava normalizirati i u najvećoj Foxconnovoj tvornici u gradu Zhengzhou u provinciji Henan u kojoj su od početka veljače prekinute gotovo sve operacije te je proizvodnja stala. Mnogi tvornicu nazivaju “gradom iPhonea” i “tvornicom iPhonea” jer se u njoj proizvodi oko polovice ukupnih Appleovih mobilnih uređaja, a nakon pojave koronavirusa u njoj su se jedno vrijeme čak proizvodile maske za lice i medicinska odjeća.

Kako bi privukli zaposlenike da se, usprkos rizicima koji ih mogu koštati života, vrate na svoje radno mjesto, odnosno kako bi privukli nove zaposlenike, iz Foxconna su se odlučili dati nagradu u visini jedne ili čak više od dvije plaće. Tako su iz tvornice u Zhengzhou koja “oprezno” ponovno počinje s radom novim zaposlenicima ponudili čak 1000 dolara za početak rada kod njih, dok dosadašnjim zaposlenicima nude skoro 430 dolara za povratak na svoja radna mjesta.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay