Za primjer smo uzeli testni primjerak Renault Zoe, koji ovih dana navršava pune dvije godine prometovanja domaćim prometnicama, a na tom je putu napravio više od 50 tisuća kilometara

Tijekom protekle godine na hrvatskom je tržištu registrirano 1373 novih električnih osobnih automobila, a kojima valja pribrojiti i tek 63 primjerka koji spadaju u kategoriju dostavnih vozila. Udio manji od 3% u ukupnom zbroju novih vozila koji su stigli na hrvatsko tržište dovoljno pokazuje kako su električna vozila i dalje dosta velika iznimka. Isto tako, trebamo biti svjesni kako je i ova brojka prvenstveno potaknuta poticajima Fonza za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Mnogo je pitanja oko toga kakvo održavanje zahtijevaju električni automobili, i tu dolazimo do glavnih prednosti u odnosu na vozila pogonjena motorom s unutarnjim izgaranjem. Održavanje je minimalno. Prema onome što propisuje Renault, svakih 30 tisuća kilometara potrebno je napraviti pregled vozila te zamijeniti filtar kabine. Obavljate li to u ovlaštenom servisu, za filtar (199 kn) njegovu izmjenu te kontrolni pregled platit ćete više od 500 kuna. Doduše, filtar možete i sami zamijeniti. Za primjer, imate li benzinskog Clija, taj servis na 30 tisuća kilometara koštat će vas gotovo trostruko više.

Plan održavanja modela Zoe za 150 tisuća kilometara stoji 4312 kn (izbacili smo nadolijevanje tekućine za pranje stakala, a što se nalazi u tablici koju smo dobili od zastupnika). Servisni intervali na 120 i 150 tisuća kilometara su skuplji. Dok prvi uključuje zamjenu kočione tekućine i čišćenje stražnjih stražnjih kočnica, ona na 150.000 km uključuje i zamjenu rashladne tekućina. Servisni intervali kod benzinskog Clija su isto tako svakih 30 tisuća kilometara, a prema planu održavanja tih pet servisa stoji 12.308 kn.

Servisni stručnjak spojio je računalo putem OBD konektora te nakon nekoliko minuta došao do podatka o stanju baterije. Nakon više od 50 tisuća prevaljenih kilometara baterija je izgubila tek 4 posto kapaciteta, odnosno na 96% je.

Cijeli članak možete pročitati na: autonet.hr