Kako bi poduzetnicima digitalne ekonomije omogućili razmjenu znanja i iskustva za još bolje start up rezultate, Svjetski investicijski ured poslovnih anđela Hrvatska (WBAF), Krapinsko-zagorska županija, Zagorska razvojna agencija i Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije organizirali su u srijedu konferenciju RockPaperFounders u Termama Tuhelj, na kojoj se okupilo 100-injak poduzetnika.

„Poslovni anđeo vrlo je uspješna poslovna osoba, koja je voljna ponuditi inicijalni kapital dobroj poduzetničkoj ideji te osim novaca ponuditi i mentorstvo. Znači, otvoriti svoje kontakte i mreže i pomoći svojoj investiciji da naraste, kako bi i on na kraju zaradio”, objasnila je nacionalna direktorica WBAF ureda Hrvatske Helena Matuša.

Kazala je da poslovnih anđela ima i u Hrvatskoj, ali da je riječ o samozatajnim ljudima koji se ne otkrivaju i ne vole se tako nazivati. „No vidjeli smo i danas na networkingu, na kojem ih se okupilo 30-ak, da su voljni i željni pronalaziti nove moguće investicije”, dodala je Matuša.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay