Recenzije su u današnje doba zlatno pravilo prilikom odabira smještaja, restorana ili druge turističke usluge. Nije trebalo dugo od pojave platformi poput TripAdvisora ili niza smještajnih posrednika da se pružatelji i primatelji usluga prilagode i nađu načina kako se okoristiti. Hrvatska u svoje zakone tek unosi lažne recenzije na crnu listu nepoštene poslovne prakse koju će kažnjavati od 5.000 do 500 tisuća kuna.

U prijedlogu zakona, zavaravajućom poslovnom praksom smatra se navođenje da su recenzije proizvoda dali potrošači koji su doista koristili ili kupili proizvod bez poduzimanja razumnih i proporcionalnih koraka kako bi se provjerilo da te recenzije doista potječu od takvih potrošača. Također, kažnjivo je podnošenje lažnih potrošačkih recenzija ili preporuka, naručivanje od drugih da pišu osvrte ili pogrešno predstavljanje radi promocije proizvoda.

I u malom ali kompetitivnom Dubrovniku pojavljivale su se optužbe za namjerno spuštanje rejtinga konkurenciji lažnim recenzijama, pa se kao protuteža pojavljuje pojava lažnih pozitivnih kritika na TripAdvisoru i sličnim platformama.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay