Veliko istraživanje među profesionalcima iz financijske industrije pokazuje kako bi kriptovalute već za 5 do 10 godina mogle postati ne samo alternativa, već i moguća zamjena klasičnim valutama.

Tijekom posljednjih mjesec dana vrijednost ukupnog kriptotržišta porasla je za čak bilijun dolara, objavili su na Forbesu i možemo se samo pitati kako će to tržište izgledati za pet do deset godina. Prema jednom istraživanju čije su rezultate također objavili na Forbesu, a u kojem su sudjelovali direktori bankarskih i financijskih institucija, do kraja desetljeća bitcoin i kriptovalute mogli bi ugroziti klasične valute.

Istraživanjem je obuhvaćeno oko 1300 ljudi na visokim pozicijama u bankama i financijskim institucijama i više od 80 posto njih smatraju da je blockchain, tehnologija na kojoj su bazirane kriptovalute, dovoljno skalabilan te da je već sada masovno prihvaćen.

Evolucija digitalne imovine bazirane na blockchainu rezultira seizmičkim promjenama u financijskim servisima, smatraju analitičari iz Deloittea koj su proučili taj izvještaj.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay