Policija na Bahamima uhitila je Sama Bankman-Frieda, osnivača propale mjenjačnice kriptovaluta FTX, rekao je državni odvjetnik te zemlje. Danas će se pojaviti pred sudom za prekršaje na Bahamima, rekle su vlasti te karipske zemlje. Policija je rekla da je Bankman-Fried uhićen zbog “financijskog prekršaja” protiv zakona u SAD-u i na Bahamima.

Prošli mjesec FTX je podnio zahtjev za stečaj u SAD-u, zbog čega mnogi korisnici nisu mogli povući svoja sredstva. Nije jasno koliko će ljudi koji imaju sredstva u mjenjačnici dobiti natrag na kraju stečajnog postupka, iako su mnogi stručnjaci upozorili da bi to mogao biti mali dio onoga što su deponirali. Mjenjačnica FTX omogućila je korisnicima da trguju normalnim novcem za kriptovalute poput bitcoina.

Bankman-Fried bit će zadržan u pritvoru “sukladno nacionalnom Zakonu o izručenju”, rekao je državni odvjetnik Bahama u izjavi.

“Ranije ove večeri, vlasti Bahama uhitile su Samuela Bankman-Frieda na zahtjev vlade SAD-a, na temelju zapečaćene optužnice koju je podigao Južni okrug New Yorka. Očekujemo da ćemo pokrenuti optužnicu ujutro i da ćemo imati još toga za reći u to vrijeme”, objavio je ured američkog državnog odvjetnika na Manhattanu.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay