Mahom je riječ o mlađim ljudima koji su bili anonimni dok se nisu pojavile internetske video i ine platforme. Najbolje plaćeni među njima već okreću ozbiljan novac

Tako, recimo, tiktokerica Charlie D’Amelio naplaćuje nešto više od sto tisuća američkih dolara po objavi za svojih 146,9 milijuna pratitelja.

Slavu je stekla plesnim videozapisima, čime je privukla niz sponzora kao što su Invisalign, kozmetika Morphe, Dunkin’ Donuts… A ima i svoju seriju na platformi Hulu, ‘The D’Ameilo Show.

Khabane Lame, 22-godišnji tiktoker iz Senegala, do 149,5 milijuna pratitelja došao je videima u kojima se izruguje suvišno kompliciranim životnim savjetima.

Sponzoriraju ga Xbox, Netflix, Amazon Prime i Hugo Boss te mu plaćaju nešto manje od sto tisuća američkih dolara po objavi.

Domaći tiktokeri ne bilježe ni približno toliko dobre brojke kad je riječ o pratiteljima, ali ne može se reći da im ide loše.

Objave o šminki Mirte Miler prati 16,4 milijuna tiktokera, Adrijan Krajcar ima ih 1,1 milijun, Sandi Pego 906,6 tisuća, Leonardo Laman 663,3 tisuće, Marko Markec 525,8 tisuća, Dario Marčac 550,5 tisuća, Ana Nicole Vrdoljak 304,7 tisuća, Kristijan Iličić 273,4 tisuće…

Cijeli članak iostale uspješne TikTokere možete pronaći na: tportal.hr

Foto: Pixabay