Splitski su taksisti i dalje ogorčeni nelojalnom konkurencijom. Vrhunac nezadovoljstva dogodio se za vrijeme Ultre. Kažu, nikada više taksista i vozača registriranih za povremeni prijevoz nije čekalo na partijanere ispred Parka mladeži, a nikada lošija zarada?! Kako to? U čemu je vic?

– U tome da je “Uber” po tko zna koji put izigrao hrvatsku državu i njezine institucije. Nadugo i naširoko se već pisalo o tome čime su se sve koristili da bi ušli na naše tržište, iako ta tvrtka uopće nije registrirana u Republici Hrvatskoj pa joj tim slijedom ne plaća ni porez – kaže Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori u Splitu, i objašnjava da je to na koncu dovelo splitske prijevoznike u iznimno tešku situaciju.

Godinama, dakle, ista priča. Taksisti tvrde da “Uber” ovdje posluje nelegalno, a da se ne radi o klasičnom prijevozu, već o usluzi najma vozila s vozačem. Sudske instancije još nisu rekle svoje, pa voze i jedni i drugi, ali taksisti se ne mire s tom činjenicom.

– “Uber” u Hrvatskoj posluje preko tvrtke “Uber Croatia”, koja je pozvala praktički sve svoje prijevoznike da za vrijeme Ultre dođu u Split, što je rezultiralo ogromnim brojem vozila, a nikakvom zaradom. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr