Pod vodstvom altcoina tri su glavna pokretača koja su poduprla uzlaznu putanju cijena na tržištu kriptovaluta, izjavio je Matthew Sigel, voditelj istraživanja digitalne imovine za money managera VanEcka, koji od 30. lipnja upravlja imovinom vrijednom 81,3 milijarde dolara.

Jedan od najznačajnijih pokretača možda je ujedinjeni napor kripto industrije protiv odredbe o strogoj regulaciji u američkom infrastrukturnom planu vrijednim 1,2 bilijuna dolara, koji nalaže da kripto ‘brokeri’ prijavljuju prijenose digitalne imovine te uključuje široku definiciju brokera koja bi obuhvatila programere i rudare.

3 najveća ethereumova konkurenta

Kao druga najveća kriptovaluta, ethereum ne samo da je imao bolje rezultate od bitcoina u posljednjih godinu dana, već je omogućio i rast unosnih područja kao što su decentralizirane financije (DeFi) i NFT-ovi. Nije ni čudo da su se pojavile druge blockchain platforme u pokušaju rješavanja visokih transakcijskih troškova ethereuma, spore brzine i drugih problema skalabilnosti.

Dok mnogi investitori diverzificiraju i zauzimaju pozicije na različitim projektima, Ran Neuner, suosnivač i izvršni direktor blockchain investicijskog fonda Onchain Capital, trenutno je vrlo uzbuđen zbog jedne kriptovalute. To je solana, token koji se smatra konkurentom ethereuma.

Cardano, koji je u prošloj godini porastao za 1.384 posto i postao trećom najvećom kriptovalutom, još je jedan blockchain koji se želi natjecati s ethereumom. Očekuje se da će mreža proći kroz nadogradnju koja će donijeti pametne ugovore, omogućujući joj da omogući decentralizirane financijske aplikacije.

Polkadot, koji je 2016. stvorio suosnivač ethereuma Gavin Wood, također se etablirao kao legitimni konkurent ethereumu, rekao je Sigel. Takozvani ‘internet blockchaina’ ima za cilj omogućiti međusobno povezivanje različitih javnih i privatnih blockchaina.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay