Scholz je oprezan što se tiče potiskivanja Kine, važnog tržišta za Njemačku, rekavši da EU ne bi trebala postupati iz protekcionističkog, vlastitog interesa. Međutim, natjecanje između Kine i Njemačke bi trebalo biti pošteno, rekao je Scholz u Šangaju u ponedjeljak.

Suradnja između Kine i Njemačke nije “rizik”, već jamstvo za stabilne veze i prilika za budućnost, rekao je u utorak kineski predsjednik Xi Jinping u Pekingu u vrijeme kada se Europska unija žali na kineske proizvode koji preplavljuju europska tržišta.

Industrijski i opskrbni lanci Kine i Njemačke su duboko isprepleteni, a njihova su tržišta izuzetno međuovisna, rekao je Xi njemačkom kancelaru Olafu Scholzu, koji boravi u trodnevnom posjetu Kini.

Scholz je oprezan što se tiče potiskivanja Kine, važnog tržišta za Njemačku, rekavši da EU ne bi trebala postupati iz protekcionističkog, vlastitog interesa.

Kinesko-njemačke gospodarske veze ne bi trebale samo njegovati nego i proširiti, rekao je iz Pekinga čelnik Mercedes-Benza za njemačku tv kuću ARD ističući važnost jačanja njemačke pozicije na kineskom tržištu.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Image by Tumisu from Pixabay