NEAR Balkans Hub pokreće se kao jedno od prvih regionalnih Hubova unutar NEAR ekosustava (jedan od vodećih blockchain sustava). Ova inicijativa rezultat je suradnje Borderless Tech Associationa i NEAR Foundation kako bi se promovirao i ubrzao razvoj web3/blockchain open source eko sustava. NEAR Balkans Hub također je jedan od mnogih projekata u planu lansiranja od strane Borderless Tech Association.

“Uzbuđeni smo što dovodimo jedan od najistaknutijih i najbrže rastućih web3 ekosustava na Balkan, s ciljem ubrzanja rasta cijelog web 3 ekosustava”, ističe Luka Sučić, Borderless Tech Association Partner, NBH Advisor.

NEAR je decentralizirana razvojna platforma izgrađena povrh NEAR protokola, koji je brzi, javni, jednostavan za razvoj, proof-of-stake blockchain. Kombinirajući jednostavnu, sigurnu i skalabilnu tehnologiju sa vrhunskom sharding arhitekturom, certifikat ugljične neutralnosti i intuitivno korisničko iskustvo, NEAR je najinovativnija i najučinkovitija blockchain platforma, dostupna svima.

Uz Hrvatsku, Hub će pokriti i sljedeće države: Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju i Sloveniju. 

NEAR Balkans će pomogati tvrtkama u regiji da razviju projekte na NEAR-u ili ih prebace s drugih blockchainova i lako se prijave za brze grantove i druge vrste financiranja. Neke od prvih suradnji u regiji uključuju tvrtke kao što su Electrocoin i CircuitMess.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay