Hrvatski tehnološki startup Identity Consortium danas lansira Identyum NOW web portal koji tvrtkama i građanima omogućava jednostavno korištenje osnovnih funkcionalnosti Identyum platforme, i to sa potpuno automatiziranim procesom registracije te bez potrebe za integracijom pozadinskih IT sustava tvrtke sa Identyum platformom, sučelje je jednostavno i prilagođeno korisnicima, što je i njegova najveća prednost. Prilikom prve prijave na Identyum NOW portal, korisnici trebaju izraditi svoj Identyum ID Wallet – osobni i snažno zaštićeni digitalni novčanik, tj. podatkovni prostor za pohranu osobnih podataka. Za izradu Identyum ID Walleta, korisnicima je potreban samo uređaj s Internet preglednikom i vezom na Internet.

Robert Ilijaš, CEO Identyuma komentira: „Naša programska rješenja tvrtkama omogućuju potpunu digitalnu transformaciju njihovih komunikacijskih kanala prema krajnjim korisnicima. To znači udaljenu, automatiziranu i zakonski valjanu elektroničku identifikaciju i autentikaciju drugih osoba (KYC) u kombinaciji s funkcionalnostima zakonski valjanog udaljenog elektroničkog potpisivanja dokumenata i elektroničku i automatiziranu provjeru financijskih parametara druge strane kao što je provjera vlasništva nad određenim IBAN-om ili provjera financijskog kapaciteta.“

Servis Sign

Trenutno kroz Identyum NOW portal tvrtke i građani mogu koristiti Identyumov servis Sign koji omogućuje zakonski valjano udaljeno elektroničko potpisivanje dokumenata (PDF-ova) i slanje dokumenata drugim osobama na elektronički potpis.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay