Nakon što su cijene dionica kompanije Meta ove godine pale za 45 posto, ovaj tehnološki div danas bi trebao objaviti izvješće o svom poslovanju za drugi kvartal ove godine. Analitičari očekuju da će Meta prvi put u povijesti poslovanja zabilježiti pad prihoda, prenose Big Technology i Barrons.

Do prošle godine, ova kompanija bilježila je povećanje prihoda u svakom kvartalu za 20 posto ili više, no Mark Mahaney, izvršni direktor za istraživanje interneta u Evercore ISI, rekao je da se ‘ova tvrtka suočava s ovom savršenom olujom’ koja podrazumijeva inflaciju koja je utjecala na oglasno tržište, rat u Ukrajini, jačanje dolara, pojačanu zaštitu privatnosti iOS 14.5 sustava te konkurentnost TikToka čiji je primarni sadržaj sličan formatu Reels koji nudi Meta, prenosi Big Technology.

Nakon što je počekom svibnja ove godine usporila zapošljavanje, pojavile su se i glasine da će se broj radnih mjesta u ovoj kompaniji smanjiti za 10 posto. Meta je u posljednje dvije godine kontinuirano povećavala broj zaposlenika. U ožujku je zabilježila povećanje zaposlenika za 30 posto u odnosu na prošlu godinu, a u lipnju su iz tvrtke najavili usporavanje ili čak prestanak novih zapošljavanja. Sada, navodno, planira otpuštanja radnika, prenosi Business Insider.

– Također ćemo morati evaluirati jer se svijet brzo mijenja i mi ćemo se morati mijenjati s njim – zaključio je Mosseri.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr