Njemačkoj nedostaje stručne radne snage, no samo 16 posto tvrtki zapošljava strance. Studija zaklade Bertelsmann istražila je razloge

Skoro 34 milijuna ljudi u Njemačkoj je u regularnom radnom odnosu. To je novi rekord. No istodobno i dalje raste broj nepopunjenih radnih mjesta. Godišta s visokim natalitetom odlaze u mirovinu, a zbog negativnog demografskog razvoja sve je manji broj novih radnika. S

ve više tvrtki se žali na nedostatak stručne radne snage. Za njemačko gospodarstvo to je postalo jedan od najvećih poslovnih rizika. Koliko je situacija ozbiljna, pokazuje najnovije ispitivanje javnog mnijenja koje je po narudžbi zaklade Bertelsmann proveo institut Civey.

Od 7.500 ispitanih poduzetnika njih 66 posto je navelo da ne mogu pronaći dovoljno stručnih radnika. Prošle godine je njih 55 posto izjavilo da računaju s problemima u popunjavanju radnih mjesta, prenosi Deutsche Welle.  Iz godine u godinu sve je teže Stanje nije isto u svim branšama, regijama, zanimanjima i kvalifikacijama.

Ako se tvrtke koje imaju manjak radne snage pita što im točno nedostaje, skoro svaka druga navodi osobe sa završenim srednjoškolskim stručnim osposobljavanjem.

Akademski obrazovanih nedostaje u svakom četvrtom poduzeću. S obzirom na branšu, manjak stručne radne snage posebno pogađa njegu starijih i nemoćnih i zdravstvo.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr