Za investicije u zelene tehnologije, hrvatskim će poduzetnicima biti na raspolaganju šest milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma.

Tvrtka Innovation Norway, upravitelj fonda za program Business Development and Innovation Croatia, u srijedu je najavila da će u studenome objaviti treći poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru toga programa financiranog iz sredstava Norveškog financijskog mehanizma. Cilj programa koji stavlja fokus na inovacije zelene industrije i “plavi rast”, je povećanje konkurentnosti i poticanja održivog poslovanja hrvatskih, primarno malih i srednjih poduzeća.

Hrvatskim poduzetnicima ukupno će tako na raspolaganju biti oko šest milijuna eura. Kroz inovacije zelene industrije moći će dobiti bespovratna sredstva za sufinanciranje inovativnih projekata koji doprinose smanjenju emisija stakleničkih plinova, smanjenju potrošnje energije ili uštedama drugih resursa, dok će se kroz “plavi rast” sufinancirati projekti vezani za inovacije u obalnom i pomorskom području – obalni i pomorski turizam, pomorski promet, ribarstvo i akvakultura, morski otpad i zagađenje, desalinizacija i drugo.

Nakon objave poziva svi zainteresirani će imati dva mjeseca za podnošenje svojih prijava, a postotak potpore određivat će se ovisno o veličini i lokaciji poduzeća, tipu investicije i slično.

Više informacija o mogućnostima sufinanciranja iz Norveškog financijskog mehanizma može se naći na www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation i upitom na cro.innovation@innovationnorway.no

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr