Europska komisija je objavila niz resursa kako bi trgovcima, internetskim platformama i tražilicama pomogla da što bolje iskoriste nova pravila platforme za poslovanje koja se primjenjuju nakon nedjelje, 12. srpnja.

EU smjernice za ekonomiju na Internetu

EU je usvojila prvi set pravila kojima se regulira platforma ekonomija. Od 12. srpnja, tvrtke i trgovci koji prodaju putem interneta putem tržnica znat će koji će kriteriji određivati ​​njihovu poziciju u rezultatima pretraživanja, hoteli koji koriste platforme za rezervaciju imat će veću jasnoću i zaštitu od nepoštenih uvjeta, programeri aplikacija moći će osporiti odluke u trgovinama aplikacija koje žele ukloniti svoj sadržaj.

U idućim tjednima Europska komisija će također objaviti službene smjernice za rangiranje. Te će smjernice pomoći mrežnim platformama i tražilicama da poboljšaju predvidljivost i transparentnost kako bi tvrtkama pomogle da razmotre kako najbolje povećati i upravljati svojom vidljivošću na mreži.

Europska komisija je pripremila dokument o pitanjima i odgovorima koji može služiti kao kontrolni popis za mrežne platforme i tražilice, posebno one manje, kod primjene novih zahtjeva. Pomoći će tvrtkama da dobiju informacije o svojim novim pravima i dostupnim mogućnostima za rješavanje problema koji mogu nastati u njihovim komercijalnim odnosima s mrežnim platformama. Sadrži i korisne informacije za internetske usluge posredovanja, tražilice i predstavničke organizacije ili udruge. Europska komisija je izradila video zapis koji će pomoći internetskim platformama i tražilicama da procijene primjenjuju li se na njih nova pravila.

Cijeli članak možete pročitati na: mreza.bug.hr

Foto: Pixabay