ZAGREB, 24. svibnja 2017. (Hina) – Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović potpisali su u Sarajevu ugovor o nadogradnji i proširenju sustava operativne podrške – Operations Support System (OSS) – vezanog uz fiksnu mrežu ovog operatora, vrijedan 6,6 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz Ericssona Nikole Tesle.

Riječ je o nastavku i osnaživanju suradnje u ovom području, nakon uspješne realizacije ugovora sustava operativne podrške vezanog uz mobilnu mrežu BH Telecoma. Ugovoreno rješenje omogućit će uvođenje i isporuku fiksnih usluga u vrlo kratkom roku. Projekt implementacije OSS sustava započinje odmah, a realizacija je planirana u narednih godinu dana, navode iz Ericsson Nikole Tesle.

Dodaju i kako se ovime nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja Ericssona Nikole Tesle, kao regionalnog lidera u informacijskog i komunikacijskoj tehnologiji te BH Telecoma, vodećeg operatora u Bosni i Hercegovini s najvećim tržišnim udjelom u pružanju telekomunikacijskih usluga u fiksnoj, mobilnoj i internetskoj mreži.

“BH Telecom, kao lider na telekomunikacijskom tržištu u BIH, dugi niz godina vrlo uspješno surađuje s kompanijom Ericsson Nikola Tesla na projektima modernizacije mreže telekomunikacijskih usluga. Ovaj ugovor predstavlja nastavak suradnje na proširenju sustava operativne podrške u fiksnoj telefoniji BH Telecoma, što će omogućiti kvalitetniju uslugu korisnicima BH Telecoma”, izjavio je prigodom potpisivanja ugovora čelni čovjek tog telekoma Mirsad Zaimović.

Gordana Kovačević je, pak, uz ostalo istaknula da je BH Telecom, kao dugogodišnji partner, prepoznao lidersku ulogu Ericssona u području OSS-a te snagu i znanja ekspertnih timova kompanije.

“Ovome, uz niz kupaca među kojima su i vodeći svjetski operatori, svjedoče i brojna priznanja u ovom području pa je, između ostaloga, Ericsson proglašen liderom u segmentu OSS-a i u zadnjem Gartnerovom istraživanju, petu godinu za redom”, istaknula je Kovačević.

Iz Ericssona ističu i kako je ta kompanija nedavno održanom TM forumu, zajedno s Verizonom, jednim od najznačajnijih svjetskih pružatelja komunikacijskih usluga, dobio i posebno priznanje kao pružatelj pametnih usluga “Smart Service Provider” za poslovnu transformaciju godine vezano uz suradnju na razvoju rješenja za usluge Verizonove virtualne mreže.

 

(Hina)