Ova godine bila je prilično stresna za zaposlenike Microsofta. Tehnološki gigant pridružio se brojnim drugim tvrtkama koje su najavile masovna otpuštanja pa su tako početkom godine najavili otkaze za 10 tisuća zaposlenih. Naknadno se ta brojka, prema Business Insideru, dodatno povećala.

Na udaru su, među inim, bili zaposlenici u odjelima clouda i umjetne inteligencije, što su područja na koje je Microsoft stavio poseban naglasak kao prioritete za budućnost. Kompanija je tijekom godine ugasila i neke projekte, uključujući i projekte vezane uz AI, a u svibnju je izvršni direktor Satya Nadella najavio kako će zamrznuti plaće te smanjiti budžet za bonuse i dionice zaposlenicima.

S obzirom na brojne otkaze i oprez oko potrošnje i budžeta, dio zaposlenika Microsofta ostao je šokiran i prilično ljut nakon što je izvršni tehnološki direktor tvrtke Kevin Scott ponudio stotinama zaposlenika OpenAI-a prelazak u kompaniju.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pexels.com – Photo by cottonbro studio: https://www.pexels.com/photo/people-sitting-at-the-table-with-computers-6804073/