ZAGREB, 28. prosinca 2016. (Hina) – Opatijski Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prvi u Hrvatskoj i među rijetkima u Europi početkom iduće godine uvodi obrazovni program za kamping menadžment u sklopu kojeg će polaznici svladavati specifična znanja iz područja suvremene kamping usluge, najavili su s tog Fakulteta.

Riječ je o vrsti programa cjeloživotnog obrazovanja koji je pod nazivom “Menadžment kamping resorta” službeno potvrdio Senat Sveučilišta u Rijeci, za koji opatijski fakultet prijave prima do 5. veljače 2017. godine. Nakon toga, krajem veljače slijede predavanja, terenska nastava u kampu i ispit iz programa krajem travnja. Polaznici će po završetku programa dobiti odgovarajući certifikat na hrvatskom i engleskom jeziku.

S Fakulteta napominju da se mogu prijaviti svi koji su završili bilo koju srednju školu uz uvjet minimalno jedne godine radnog iskustva u ugostiteljstvu.

“Program smo uveli slijedom globalnih turističkih trendova koji sve više teže transformaciji u kamping resorte. Vjerujemo da će stečena znanja i kompetencije polaznika pridonijeti razvoju ukupne kamping ponude u pravcu kvalitetne diferencijacije i specijalizacije, čime se u cjelini ostvaruje važna konkurentska prednost hrvatske kamping usluge na Mediteranu”, poručuju s opatijskog fakulteta.

Nastavu će uz profesore Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, izvoditi brojni drugi predavači s dugogodišnjim praktičnim iskustvom iz uglednih turističkih tvrtki koje u svom portfelju imaju najbolje kamping resorte. Među njima su inicijatorica i voditeljica programa Josipa Cvelić Bonifačić te Zdenko Cerović, David Poropat, Adriano Palman i drugi.

“Cilj je da se kroz program nauči razumjeti osnove kamping menadžmenta i organizacije kamping turizma u svijetu i u Hrvatskoj, pratiti poslovanje kampova, osnove kamping marketinga i prodaje kamping usluge, sudjelovati u provođenju standardnih operacija pojedinih odjela, komunicirati i razumjeti osnove menadžmenta doživljaja te provoditi postupke menadžmenta održavanja, sigurnosti te održivog razvoja kampa”, ističe Cvelić Bonifačić.

Ona vjeruje da će program pridonijeti stvaranju novih kvalitetnih kadrova i kvalitetnijoj ponudi i pozicioniranju kampova.

Svjetski kamping trendovi po njezinim riječima idu za tim da kampovi postanu resorti odnosno mjesta gdje se gostima uz boravak u prirodi nude brojne druge usluge, od wellnessa do raznih aktivnosti, kao i da se osim u klasičnim tekstilnim šatorima i kamp kućicama mogu smjestiti i u mobilnim kućicama, glamping šatorima i drugim vrstama glamping (‘glamurozni luksuzni kamping’) smještaja.

(Hina)