ZAGREB, 14. travnja 2017. (Hina) – Etno park Zagreb otvara se idući tjedan u Maloj Mlaki, a na površini od 40 tisuća metara četvornih posjetiteljima će ponuditi niz kulturnih i povijesnih atrakcija uključujući izvorni turopoljski čardak.

Najavili su to iz OPG-a Nikolina Fiolić Crnjak odnosno Izletišta Etno park Zagreb koji stoje iza projekta.

Investitori su sestre Nikolina i Barbara Fiolić koje ističu da će posjetitelji moći uživati i pobjeći u neka prošla vremena i bogatu povijest hrvatskih krajeva.

Vjeruju da će blizina Zračne luke Franjo Tuđman pridonijeti zanimanju publike, pogotovo ovog ljeta kada planiraju suradnju s turističkim agencijama.

Među većim atrakcijama parka ističu izvorni turopoljski čardak nazvan Zbirka sjećanja, star 105 godina koji je preseljen iz turopoljskog sela Mraclin u složenoj akciji kustosa, povjesničara i građevinara.

“Čardak od gotovo 400 metara četvornih u potpunosti je obnovljen i vraćen u prvobitno stanje. Prepun je unikatnog namještaja iz raznih povijesnih stilova te predstavlja povijesnu zbirku”, ističu iz Etno parka Zagreb.

Dodaju da se osim čardaka u parku nalazi i ljetnikovac za goste, voćnjak, ali i moderni sadržaji u duhu današnjeg vremena.

Partneri Etno parka Zagreb su agencija Ballroom Croatia te tvrtke Favory, Sajam ’99 i Prolight.

(Hina)