Putničke agencije-članice udruge UHPA u deset mjeseci 2021. zabilježile su pad prometa od oko 70 posto u odnosu na 2019., što je nešto malo bolje od 90-postotnog pada u 2020., a zbog toga i nastavka utjecaja pandemije na poslovanje bar do travnja 2022. očekuju nastavak mjera pomoći za očuvanje radnih mjesta.

Istaknuo je to u petak na godišnoj skupštini udruge predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Tomislav Fain, koji je naveo i da je udruga, unatoč svim izazovima pandemije i uz štedljivost, uspjela odraditi sve aktivnosti te i povećati redovito članstvo za par agencija, na njih ukupno 234, kao i broj pridruženih članica s 98 prije pandemije na 106.

“Pet agencija je otišlo u stečaj tijekom pandemije, a od sadašnje 234 članice dvije su u blokadi, što nam je žao, ali se to dogodi i u redovnim uvjetima poslovanja. Dobro je da je većina opstala u pandemiji, što ne bi mogli bez mjera Vlade, na čemu smo zahvalni. S obzirom da su mnogi iscrpili razne financijske mogućnosti, od kredita do prodaje imovine, te su nam mjere potrebne i dalje, bar do travnja 2022. kako bi preživjeli do proljeća, kada ipak očekujemo neki promet”, naglasio je Fain.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay