Kakve su posljedice austrijskih mjera za povratnike s ljetovanja u Hrvatskoj i onih koji iz te srednjoeuropske države tek namjeravaju doputovati na Jadran, najbolje svjedoči primjer bolskog hotela “Bretanida”, u vlasništvu Austrijanaca, koji će zatvoriti svoja vrata koncem ovog tjedna.

– Nažalost, nedavno nametnute mjere (upozorenja o putovanjima) nekih zemalja i povećan broj aktivnih slučajeva COVID-19 u Dalmaciji predstavljaju doista nerješive zadatke. Iako su nam naši prijatelji i partneri, kao i stalni gosti, i dalje odani, nemoguće je zajamčiti redovito poslovanje na temelju postavljenih standarda kao jednog od vodećih all inclusive turističkih naselja u Hrvatskoj. Osim toga, neizvjesna je situacija u vezi s daljnjim nepovoljnim mjerama, a ne jenjavaju ni objave u medijima koje vode do dodatnih otkazivanja naših gostiju. Iz tih smo razloga, teška srca, odlučili zatvoriti “Bretanida Resort” krajem ovog tjedna. Nije to bio lak korak za sve nas, ali zdravlje i sigurnost naših gostiju i zaposlenika su na prvom mjestu – kazao nam je Alfred Hackl, generalni menadžer “Bretanida Resorta”.

Hackl napominje kako globalna pandemija stalno predstavlja nove izazove za ukupnu turističku industriju, ali i kako su svi djelatnici “Bretanide” ponosni što su mnogi zadovoljni gosti u ovim teškim vremenima ipak uspjeli provesti zasluženi godišnji odmor u njihovu hotelu.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay