ŠIBENIK, 31. siječnja 2017. (Hina) – Radovi na hotelu vrijednom oko 50 milijuna kuna koji bi prema najavama investitora iz tvrtke Riva Sunca trebao biti dovršen do kraja ove godine, počeli su na šibenskoj rivi.

“Prvo ćemo srušiti stare dijelove u skladu s uvjetima konzervatora, a nakon toga kreće gradnja”, najavio je jedan od investitora Zoran Popović.

Hotel će imati 50 soba i dva luksuzna apartmana na najvišoj etaži zgrade bivše Revije naslonjene na bivši hotel Krka. U hotelu će biti uređen i spa centar, bar, restoran i sala za sastanke. Investicija je vrijedna oko 50 milijuna kuna, a kompletni radovi trebali bi biti gotovi do kraja godine.

Šibensko Gradsko vijeće je na nedavno održanoj izvanrednoj sjednici izostanak benzinske crpke na šibenskoj rivi iz GUP-a sa proglasilo ‘tehničkom greškom’ čime su Lučkoj upravi dali legitimitet za raspisivanje natječaja za produžetak koncesije Ininoj crpki na daljnjih 20 godina.

Investitori Zoran Popović i Ante Mioč iz tvrtke Riva Sunca tu odluku smatraju nelegalnom i naglašavaju kako procedure vezane za benzinsku crpku još nisu završene. Unatoč odluci Gradskog vijeća, oni nastavljaju graditi hotel.

(Hina)