Otkako je premijer Andrej Plenković jučer predstavio novu Vladinu demografsku mjeru ‘Biram Hrvatsku’ prema kojoj bi Hrvati u Europskoj uniji za povratak u Hrvatsku i pokretanje vlastitog biznisa ovdje dobili 150.000 kuna za samozapošljavanje te dodatnih 50.000 kuna za preseljenje, domaći poduzetnici žestoko su joj se usprotivili.

Poduzetnici uvrijeđeni

Dražen Oreščanin, jedan od troje osnivača i partnera u tvrtki Poslovna inteligencija te izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika, kaže za Lider da je to ‘besmisleno’ i ‘totalno pogrešno’ iz više razloga.

– Prvo, ljudi koji su otišli većim su dijelom otišli jer se ne slažu s politikom koja se vodi u Hrvatskoj i smjerom u kojemu se naše društvo (ne) razvija. Dobar dio tih odluka nije bio uvjetovan ekonomskim razlozima. Drugo, svi poduzetnici koji su ostali u Hrvatskoj i koji godinama plaćaju poreze i doprinose su uvrijeđeni jer su to naši novci koje mi uplaćujemo u proračun. Sada će s tim novcima dati ljudima koji godinama nisu u Hrvatskoj niti uplatili nijednu kunu poreza i doprinosa, da bi došli natrag na naše mjesto i otvorili nešto novo, gdje će biti konkurencija vašoj pizzeriji, trgovini, kafiću – kaže Oreščanin te dodaje da su svi poduzetnici koji su ostali u Hrvatskoj i koji godinama plaćaju poreze i doprinose uvrijeđeni.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay