NEW YORK, 3. veljače 2017. (Hina/Reuters) – Američka kartična kompanija Visa izvijestila je da joj je dobit u posljednja tri mjeseca 2016. porasla zahvaljujući pojačanoj potrošnji kupaca putem debitnih i kreditnih kartica.

Kompanija sa sjedištem u San Franciscu objavila je u četvrtak da joj je neto dobit u prvom fiskalnom tromjesečju uvećana sedam posto na godišnjoj razini, na 2,1 milijardu dolara, ili 86 centi po dionici.

Neto operativni prihodi poskočili su 25 posto, na 4,5 milijardi dolara.

Ukupni obujam plaćanja u Visinoj mreži uvećan je u promatranom razdoblju 39 posto, na 1.800 milijardi dolara ako se izuzmu promjene valutnih tečajeva. Pritom transakcije u SAD-u čine gotovo 45 posto ukupnog obujma plaćanja a one u Europi gotovo 20 posto.

Ukupna vrijednost transakcija koje je obradila Visa uvećana je 44 posto, na 27,3 milijarde dolara. Obujam prekograničnih transakcija više je nego udvostručen ako se isključe promjene valutnih tečajeva.

“Visina fiskalna 2017, godina sjajno je počela”, ustvrdio je u priopćenju izvršni direktor kompanije Alfred Kelly, koji je na tu dužnost došao početkom godine.

(Hina)