Iz Koalicije “Dosta pljačke” rekli su u srijedu da Porezna uprava ima 28 milijuna kuna nenaplaćenog poreza od hrvatskih poreznih obveznika i da godišnje otpiše do 2 milijarde kuna poreznog duga, ocjenivši da se iza toga skriva klijentelizam i netransparentnost.

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović rekao je da je do podatka o 28 milijardi kuna nenaplaćenih poreznih dugovanja došao uputivši zastupničko pitanje Poreznoj upravi, na čiji je odgovor čekao 250 dana.

“Odgovorili su i da godišnje iznosi između 1,5 milijardi i 2 milijarde kuna zastare, no nisu otkrili kome su se otpisali dugovi rekavši da je to porezna tajna”, dodao je Lovrinović.

Sinčić je ustvrdio kako je nedopustivo da podobni poduzetnici, bliski vlasti i pojedinim političarima, imaju pogodnosti da im se oprašta porez i gleda kroz prste.

Ispred Središnjeg ureda Porezne uprave članovi platforme “Dosta pljačke” razvili su i transparente s natpisima “28 milijardi kuna nenaplaćenog poreza” i “Podobnima sve, nepodobnima ovrha”.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay