Zbog Porschea, Infinum će zaposliti 100 novih stručnjaka. Boxmark iz Trnovca Bartolovečkog za Porsche već godinama proizvodi kožne dijelove, navlake za sjedala i tapecirani interijer, a svi Porscheovi vozači koriste Amodov softver za sigurnu vožnju. CETITEC iz Čakovca izrađuje im softver koji pokreće taj automobil, a stručnost Mate Rimca prepoznata je u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere…

Automobili Rimac

Porsche već ima 15,5 posto udjela

U ožujku 2019. godine iz Porschea su najavili suradnju s Matom Rimcem na dizajnu novog 918 Spidera, a u rujnu te godine Porsche je povećao svoj udio u Automobilima Rimac i u sestrinskom Greyp Bikesu s 10 na 15,5 posto. 

Boxmark Leather

Kožne navlake za njemački luksuzni automobil

Za Porsche radi i tvrtka Boxmark Leather iz Trnovca Bartolovečkog, prve općine kad se iz Varaždina krene prema Podravini. Tvrtka se bavi proizvodnjom ekskluzivnih “highclass” kožnih dijelova, navlaka za sjedala i tapeciranih dijelova interijera osobnih vozila za premium marke u automobilskoj industriji. Uz Porsche, Boxmark radi i za BMW, Mercedes, Audi, VW i druge premium marke.

Amodo

Usluge koristi više od 1,4 milijuna vozača

Tvrtka Amodo iz Zagreba na tržištu je kratkih sedam godina. Tijekom tog razdoblja razvila je jedinstveni sustav koji prikuplja podatke o navikama vozača i njihovom individualnom stilu vožnje. Prikupljeni se podaci potom koriste za analizu izloženosti riziku od nesreće i mogućim potrebama za novim osigurateljskim proizvodima.

Infinum

Više od 75 posto prihoda im je od izvoza

Infinum, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki, koja se od 2005. godine bavi dizajnom i razvojem softvera, jednakopravni je partner s Porscheom u tvrtki Porsche Digital Croatia. Zagrebačka je tvrtka specijalizirana za razvoj mobilnih aplikacija, mobilnih igara i web aplikacija.

CETITEC

Međimurski softver za pokretanje automobila

Jedan od partnera Porschea u Hrvatskoj je i međimurska podružnica njemačke tvrtke CETITEC. To je prva investicija Porschea u dijelu ugradbenog softvera za automobilsku industriju u Hrvatskoj. Tvrtka CETITEC GmbH, sa sjedištem u Pforzheimu kod Stuttgarta, podružnicu u Čakovcu osnovala je 2014. godine. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay