Ponto do Sol na jugozapadnoj obali otoka Madeira postat će prvo selo za digitalne nomade na svijetu. Sudeći prema interesu ciljane populacije bit će to ‘jackpot’ za Portugal. U roku od tjedan dana otkako je najavljena inicijativa za boravak se prijavilo više od 1.600 zainteresiranih, iako selo ima kapacitet za sto nomada koji se obvezuju ostati minimalno mjesec dana.

Gradić ima više od osam tisuća stanovnika i zadivljujuće pejzaže, a osim prirodnih ljepota digitalnim nomadima pružit će besplatan internet i prostor za rad u kulturnom centru John do Passos. Domaćini će se pobrinuti i za zabavna događanja te druženja s lokalnom zajednicom.

‘Digitalno selo’ rezultat je zajedničkih napora regionalne uprave Madeire, Startupa Madeira i digitalnog nomada Gonçalo Halla. Sklopljena su partnerstva s lokalnim biznisima kao što su agencije za nekretnine, hoteli i tvrtke za najam vozila kojima će se nomadi služiti. Hall i njegovi partneri nadaju se da će realizirati još sličnih projekata na Madeiri, ali i na drugim ruralnim područjima Portugala.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay